tisdag 25 februari 2014

"Stig in, välkommen tillbaka!"


Våran första dag som bloggare har vi lagat en underbart doftande och värmande köttfärslimpa, vi andvände oss inte av något recept denna gång utan rotade fram vad vi kunde hitta i skåpen. Och titta vad vi hittade där:

åh nej, svampen kom ju inte med på bilden..

Vi hittade skogens guld, kantareller, och lite andra läskande svampsorter gömda längst bak i frysen och resten ser du ju på bilden. (gräddfilen bestämde vi oss för att låta bli tillslut, det funkade så bra utan den)



Vi stekte svampen med lite salt och peppar, hackade den till lagom stora bitar att blanda ner i köttfärsen tillsammans med lite grönsaker, två ägg och kryddade. Under tiden hade vi redan satt in klyftade morötter och potatisar i ungen. 



Med detta i ugnen började dofterna sprid sig snabbt och magarna kurrade snart högt ifrån vardagsrummet där resten av familjen satt. Jag, Emilia, har alltis tyckt det verkat så svårt att göra sås från grunden, speciellt eftersom det finns alla möjliga sorters enklare varianter som är snabba och ganska goda. Men jag bestämde mig för att göra en "på riktigt" med egen gjord redning av mjölk och mjöl för första gången och så gott det blev. I min familj har vi aldrig varit några sås fantaster men detta blev pricken över I;t på denna underbara måltid.




En enkel men ändå underbart välsmakande måltid, delad med familjen, det kan inte bli bättre!
Vi, syskonen G önskar dig en underbar dag och hoppas att du blivit lite inspirerad att själv testa dig fram i köket.
Man tager vad man haver, svårare än så behöver det inte vara, eller hur?!

måndag 24 februari 2014

Syskonen Gustafsson välkomnar dig in i vårat kök


Välkommen in i hemmets hjärta här i familjen Gustafsson stugan. Vi slänger upp dörren på vid gavel och låter dig lockas in i vårt (allt som oftast röriga) kök av kryddiga dofter och klingande skratt. Vi som står framför spisen, bakom kameran och datorn är de tre syskonen Gustafsson och här på bloggen kommer vi att låta dig ta en titt in i vår syskongemenskap och vi hoppas att vi ska kunna dela med oss av vår kärlek både till mat och vår familj. 

Vi startar denna bloggen av flera anledningar, för det första älskar vi både matlagning och bakning, men inte minst av allt att umgås och äta gott tillsammans. Som mål har vi att bli säkrare i köket, våga testa nya saker och få mera kunskap om hur man tillagar olika rätter och lära oss om för oss nya grönsaker.
Dessutom ser vi bloggandet som en möjlighet för oss att få lite kvalitetstid med varandra innan jag, Emilia, flyttar utomlands till hösten. 


Emma framför datorn, skapar blogg och söker recept 

Vi önskar dig varmt välkommen till syskonen Gustafssons bloggkök! Vi hoppas att du ska bli inspirerad och själv vilja testa nya saker när vi går fram i matlagningsdjungeln.

/ Emilia