Våran första dag som bloggare har vi lagat en underbart doftande och värmande köttfärslimpa, vi andvände oss inte av något recept denna gång utan rotade fram vad vi kunde hitta i skåpen. Och titta vad vi hittade där:
åh nej, svampen kom ju inte med på bilden..
Vi hittade skogens guld, kantareller, och lite andra läskande svampsorter gömda längst bak i frysen och resten ser du ju på bilden. (gräddfilen bestämde vi oss för att låta bli tillslut, det funkade så bra utan den)
Vi stekte svampen med lite salt och peppar, hackade den till lagom stora bitar att blanda ner i köttfärsen tillsammans med lite grönsaker, två ägg och kryddade. Under tiden hade vi redan satt in klyftade morötter och potatisar i ungen.
Med detta i ugnen började dofterna sprid sig snabbt och magarna kurrade snart högt ifrån vardagsrummet där resten av familjen satt. Jag, Emilia, har alltis tyckt det verkat så svårt att göra sås från grunden, speciellt eftersom det finns alla möjliga sorters enklare varianter som är snabba och ganska goda. Men jag bestämde mig för att göra en "på riktigt" med egen gjord redning av mjölk och mjöl för första gången och så gott det blev. I min familj har vi aldrig varit några sås fantaster men detta blev pricken över I;t på denna underbara måltid.
En enkel men ändå underbart välsmakande måltid, delad med familjen, det kan inte bli bättre!
Vi, syskonen G önskar dig en underbar dag och hoppas att du blivit lite inspirerad att själv testa dig fram i köket.
Man tager vad man haver, svårare än så behöver det inte vara, eller hur?!
En enkel men ändå underbart välsmakande måltid, delad med familjen, det kan inte bli bättre!
Vi, syskonen G önskar dig en underbar dag och hoppas att du blivit lite inspirerad att själv testa dig fram i köket.
Man tager vad man haver, svårare än så behöver det inte vara, eller hur?!